Pariisi nähtävyydet ja hotellit | Hotellihakukone.fi

Pariisi houkuttelee maailmanluokan nähtävyyksillä

Pariisi on yksi maailman suosituimmista turistikohteista. Ranskan pääkaupunki houkuttelee kävijöitä muun muassa useilla upeilla maailmanluokan nähtävyyksillään, laajalla kulttuuri tarjonnallaan ja kaupunki on myös yksi maailman tunnetuimmista muodin pääkaupungeista.

Kaupungin tunnetuimpia arkkitehtonisia nähtävyyksiä ovat mm. Eiffel-torni, Riemukaari ja Notre Damen katedraali.

Kuuluisimpia museoita taas ovat maailman tunnetuin museo Louvre, Orsayn impressionistien aikakauden museo sekä modernin taiteen ja kulttuurin keskus Pompidou.

Muodin ystävät taas viihtyvät Avenue Montaignen huippumuodin liikkeissä, joihin kuuluu mm. Chanel, Louis Vuitton, Dior ja Givenchy.

Hotellihakukoneen kautta löydät helposti omaan matkasuunnitelmaasi sopiva hotellin suosittujen nähtävyyksien läheltä. Aloita majoituksen etsiminen esimerkiksi näistä linkeistä: suositut hotelit Pariisissa tai Pariisin kartta, jonka avulla voit etsiä hotelleja kätevästi suoraan Pariisin kartalta.

Pariisin nähtävyydet

Ohessa on listattuna Pariisin kuuluisimpia nähtävyyksiä ja linkkejä, joiden kautta löydät lisätietoja aiheesta.


Eiffel-torni (Tour d'Eiffel)

Eiffel torni on Pariisin kuuluisin nähtävyys ja kaupungin symboli. Kokonaisuudessaan peräti 324 metriä korkealle kohoavan tornin huipulta avautuu upea näkymä koko Pariisin kaupungista.
kotisivut: www.tour-eiffel.fr


Louvren taidemuseo (Le Musée du Louvre)

Louvre on Pariisin suurin museo ja pinta-alaltaan koko maailman kolmanneksi suurin museo. Museon tunnetuin ja suosituin taideteos on Leonardo DaVincin "Mona Lisa".
kotisivut: www.louvre.fr


Notre Dame (Cathédrale Notre Dame de Paris)

Notre Damen katedraali on yksi Pariisin kuuluisimmista arkkitehtonisista nähtävyyksistä. Tämän Seine-joen keskellä saarella sijaitsevan katedraalin rakentaminen kesti kaksi vuosisataa ja tänä päivänä se on jo lähes 700 vuotta vanha.
Kotisivut: www.notredamedeparis.fr


Riemukaari (Arc de Triomphe)

Riemukaari sijaitsee kuuluisan Avenue des Champs-Élysées ostoskadun päädyssä keskellä suurta liikenneympyrää. Riemukaaren huipulle pääsee kapuamaan päiväsaikaan sisäänpääsymaksusta.
lisätietoja englanniksi: arc-de-triomphe.monuments-nationaux.fr


Champs-Élysées ostoskatu (L'Avenue des Champs-Élysées)

Champs-Élyséesin katu on yksi maailman kuuluisimmista ja hienostuneimmista kaduista. Hienostokadun varrelta löytyy mm. muodin ystäville paljon mielenkiintoista tarjontaan.
lisätietoja suomeksi: fi.wikipedia.org


Orsay museo (Musee d'Orsay)

D'Orsayn museo on yksi maailman suosituimmista museoista. Museolla on yksi maailman parhaista impressionistisen taiteen kokoelmista johon kuuluu mm. seuraavien taiteilijoiden maalauksia: Édouard Manet, Claude Monet, Paul Cézannen, Edgar Degas ja Vicent van Gogh.
kotisivut: www.musee-orsay.fr


Pompidou-keskus (Centre Pompidou)

Pompidou on taidekeskus jossa on nähtävillä yksi maailman laajimmista nykytaiteen kokoelmista, sekä vaihtuvia näyttelyitä.
kotisivut: www.centrepompidou.fr


Disneyland Paris (EuroDisney)

Lapsiperheiden mieleen on varmasti myös Euroopan ainoa Disney huvipuisto.
kotisivut: www.disneylandparis.com

Lisätietoja Pariisista netissä

suomeksi: Wikipedia Pariisi
Viralliset sivut: www.parisinfo.com

Hotellihakukoneen kautta voit tutustua mm. Pariisin suosittuihin hotelleihin ja nähtävyyksiin Pariisin kartan avulla.